Praktijkgericht onderzoek op wetenschappelijke basis

Weten dat de sluipwesp gek is op bladluis is één, ze in grote hoeveelheden kweken, bruikbaar verpakken en wereldwijd verzenden is iets anders. Om nog maar te zwijgen over de meer dan 30 andere natuurlijke producten die Koppert levert.

In ons onderzoekscentrum in Berkel en Rodenrijs werken zo'n 30 medewerkers continu aan nieuwe biologische beschermings- en bestuivingsmethoden en aan verbeteringen van bestaande toepassingen. Door nauw contact en kennisuitwisseling met (internationale) wetenschappelijke en onderzoeksinstituten, distributeurs en gebruikers kunnen wij alert reageren op bedreigingen van nieuwe plaaginsecten. Bovendien brengt dit onze kennis, productie-, verpakkings-, transport- en controlemethodes telkens weer op een hoger plan.

Een goed voorbeeld hiervan is de door Koppert gestarte researchafdeling Microbials. Hier vindt onderzoek plaats naar microbiologische bestrijding van plagen en ziekten. Want ook ziekten zullen meer en meer met niet-chemische middelen moeten worden bestreden. Koppert is al vergevorderd met de ontwikkeling van biologische bestrijding van wortelziekten en bovengrondse schimmelziekten, zoals bijvoorbeeld echte meeldauw.